הסקירה השבועית – #35
והפעם: נעה כ"ץ בעשרה טיפים לבאסטיונר המתחיל, גלעד סליקטר פוצח בקמפיין מימון המונים, השקה לספרה החדש של מאיה איש-שלום ועוד
מזל טוב לנעה כ"ץ שציינה השבוע עשור של מכירה בירידים! וכדי לחגוג את עשרת השנים האחרונות הזמנתי אותה לתת עשרה טיפים לבאסטיונר המתחיל – אם תרצו, טיפ לכל שנה (כולם נלמדו בדרך הקשה כמובן).
ובנושא אחר – אם ביקרתם לאחרונה באינסטגרם, בוודאי נתקלם ביוצרים זועמים שמוחים כנגד השינויים החדשים שמטא עומדת ליישם. החברה הצהירה כי מסוף החודש תשתמש בכל הפוסטים הציבוריים ברשת ללימוד מנוע ה-AI שלה (משמע כל העבודות שהעלתם לאינסטגרם עד היום). כתגובת נגד, רבים החלו לעבור לרשת המתחרה CARA אשר משלבת כלים מובנים להגנה מפני איסוף נתונים לצורכי אימון מנועי AI. לפרטים »
שיהיה לנו בהצלחה :/
– בן מירס
וכעת בלי הקדמות מיותרות, קבלו את עשרת הטיפים של נעה כ”ץ ליושב הדוכנים המתחיל:
מפת שולחן – רוב השולחנות שמקבלים בירידים ישנים ומוכתמים, מפה יפה עושה הבדל של שמיים וארץ לדוכן שלכם. בחרו מפה שמתאימה למוצרים ולשפת המותג שלכם, אם שחורה כדי להבליט מוצרים בהירים או לבנה ניטרלית או אולי צבע נועז שיבליט אתכם ביריד. אני אוהבת מאוד צבעים פסטליים אבל לאחרונה החלפתי למפה סולידית בהירה. אפשר לקנות חתיכת בד באורך 2 מטרים בחנויות בדים (בתל אביב יש בנחלת בנימין, בירושלים על רחוב יפו) זה זול ומחזיק שנים.
הצטיידו באוכל, מים, לבוש חם אם קר, כובע, משקפי שמש, מטען לפלאפון או מטען נייד (לפעמים אין איפה להטעין), בימים חמים מאוד חשוב להימרח בקרם הגנה ולהקפיד לשתות הרבה מים – אם תמותו לא יהיה מי שימכור בדוכן, אז חשוב לשמור על עצמכם.
אפליקציות תשלום – הורידו ביט ופייבוקס והכינו מראש שלט עם מספר הטלפון שלכם או ברקודים לתשלום.
הכינו מחירון או דאגו להציג מחירים על המוצרים או לידם.
למיקומכם הפיזי ביריד יש חשיבות. דאגו להתיישב במוקדי תנועה או במקומות שאנשים חייבים לעבור דרכם. הזהרו לא להתיישב בצדדים, איפה שאנשים בדרך כלל לא מגיעים.
הביאו איתכם מגוון יפה של פרינטים ויצירות ותכינו את עצמכם שהרבה מהדברים שתביאו לא יימכרו, הכל בסדר! המוצרים האלה ימשיכו איתכם ליריד הבא, אין לזה תאריך תפוגה (חוץ מלוחות שנה).
היו נחמדים ולבביים לשכנים שלכם ביריד, הם יהיו שם בשבילכם כשתתקעו בלי עודף/ כשתרצו ללכת לשירותים ובשעות המתות של היריד יעשו איתכם שיחות נפש. חשוב לשמור על יחסים טובים וזכרו שהם כנראה יהיו שם גם ביריד הבא.
חשוב מאוד להבין שלירידים מסוימים יש קהלי יעד שונים, שימו לב שאתם מתאימים לאופי היריד. אם המוצרים שלכם פונים למשפחות/ אם לגיקים/ אם לפריקים, תראו שאתם במקום הנכון.
הרבה ניסוי וטעייה! מוצרים מסוימים יכולים להיות פחות מוצלחים, תראו מה עובד ומה פחות ותיישמו את המידע הזה להבא. כמו כן, לסנן! לשקול לא להגיע בשנית לירידים שלא היו משתלמים או שהחוויה הייתה רעה.
לא להתייאש, יש ירידים שלא הולך בהם כל-כך טוב. זכרו שרוב הפעמים זה בכלל לא תלוי בכם. אם זו תנועה דלה של אנשים או אנשים שלא ששים להוציא כסף – זה לא בהכרח אומר שאתם גרועים! תנו לזה צ׳אנס ובהצלחה! ◊
…
כמובן שעשרת הטיפים האלה היו רק הקצה. מי שבאמת רוצה לדעת איך עושים את זה, מוזמן לקורס של נעה: ‘ממאייר לבאסטיונר’, שם היא חושפת את כל הסודות.
ולמי שמרגישים שדווקא זמן אחד-על-אחד יעזור להם יותר, נעה גם מלווה פרויקטים של איור וקומיקס, ועושה סדנאות גואש לכל הרמות. צרו איתה קשר.
גלעד סליקטר ו-’ערד 95’ במימון המונים. ספרו החדש של גלעד ‘ערד 95’, עליו עבד מעל שש שנים, הוא ספרו האישי והחשוף ביותר: "הסיפור מתאר עדות אישית, ממקור ראשון, על אסון פסטיבל ערד. הוא מלווה את גיבור הסיפור ביום שמתחיל בהבטחה ונקטע באסון נורא, שבמהלכו נהרגו שלושה בני נוער בהופעת רוק." – בארבעה ימים בלבד הצליח גלעד להשיג חצי מהסכום הדרוש להוצאת הספר וישמח גם לעזרתכם! תמכו בפרויקט והבטיחו לעצמכם עותק במחיר מוזל, ועוד תשורות שוות. להדסטארט »
—
VanCAF מחרים את מרים ליביקי. דרמה התחוללה השבוע כאשר פסטיבל הקומיקס של ונקובר (The Vancouver Comic Arts Festival) הודיע במפתיע שהוא מבטל את השתתפותה של הקומיקסאית האמריקאית-ישראלית מרים ליביקי עקב שרותה בצה”ל. גינויים חריפים נשמעו מכל עבר ויו”ר אק”י, אורי פינק, אף שחרר הצהרה רשמית בנושא. מרים פרסמה הודעה קצרה בה היא מודה לכל תומכיה וכעת היא בודקת את העניין מבחינה משפטית. למידע נוסף »
—
בשבת, השקת ספרה החדש של מאיה איש-שלום Homebound. ספר הביכורים של מאיה Homebound, עליו עבדה בשנה וחצי האחרונות, מלווה ללא מילים, גיבורה במסע: “אישה ומזוודה יורדות מרכבת ומחפשות מקום שיוכלו לקרוא לו בית. בעולם מצויר שנע בחופשיות בין סוריאליזם לדיסטופיה, בין אגדה לאימה, בין פוטוריזם לנטורליזם. זה סיפור על הדרך הביתה: מצחיקה, מבעיתה, בודדה, מתמשכת. אישה ומזוודה גוררות זו את זו יחד מהפנים אל החוץ ובחזרה.” (8 יוני, ארטפורט, העמל 8, ת”א).
—
קול קורא: השתתפות ביריד פתיחת שבוע הספר במרכז מגיד. כחלק מחגיגות הצפון הישן, אירוע רב-תרבותי בשיתוף העריה מחפש יוצרים לפתיחת דוכן. עלות השתתפות ₪100 (18 יוני, מרכז מגיד, ת”א). להגשת מועדמות »
—
אל עצמי – השקת הקומיקס. 50 שנים אחרי שהתרפסם כספר, יצא השבוע ‘אל עצמי’ מאת גלילה רון-פדר-עמית כקומיקס חדש בעיבודה של רחלי שלו. לציון המאורע, השקה החגיגית לכל המשפחה, בהשתתפות גלילה ורחלי. כרטיסים: ילד – ₪30 , הורה מלווה – ₪10 (19 יוני, בית אביחי, י-ם). לפרטים וכרטיסים »
—
לכבוד חודש הספר: ‘דף חדש’ – חגיגת ספרים וקומיקס. יומיים עמוסי ארועים לכל המשפחה, לצד יריד ספרים בפרדס חנה. כניסה חינם לכל האירועים, בהרשמה מראש. (9-10 יוני, פרדס חנה כרכור). להרשמה »
—
יעל נתן על מאחורי הקלעים של תעשיית הקומיקס האמריקאית. יעל התראיינה השבוע לפודקאסט Geek INC וסיפרה על חוויות ותהליכי עבודה כאמנית קומיקס בתעשיית הקומיקס הגדולה בעולם.
—
קומיקסאי נולד 2024. נפתחה ההרשמה לתחרות השנתית לקומיקסאים צעירים (עד 18). הנושא השנה: שיר מצויר. תאריך אחרון להגשת מועמדות 1.8. אירוע הגמר יערך במסגרת פסטיבל אנימיקס בסינמטק ת”א. לכל הפרטים »
—
דנה האפרתי התאריינה ל-PBS. ד”ר טרנס דולארד (Comic Culture) שוחח עם דנה על ספרה החדש ‘נתינה של האות’. השניים דיברו על תהליכי עבודה, קומיקס ישראלי וקומיקס כשפה בינלאומית. לצפייה »
—
מחקר ישראלי חדש בודק: תשלומי שכר אומן בגלריות ציבוריות. איגוד האומנים הפלסטיים חושף מחקר מקיף שהתבצע בנושא והתוצאות עגומות. רק כ-24.6% ממנהלי הגלריות ציבוריות העידו כי הם משלמים שכר אומן באופן קבוע. כ-74% מהאומנים שהשתתפו בסקר העידו כי נאלצו להוציא כסף מכיסם לכיסוי הוצאות התערוכה. למחקר המלא »
סטודיו, מושב כפר יעבץ. המבנה כולל: חלל מרכזי, חדר נוסף, מטבח, שירותים, מקלחת, מיזוג בכל החדרים, מרפסת מקורה בכניסה, מרפסת שמש נוספת. הנכס לפני שיפוץ וניתן יהיה לבצע התאמות בהתאם לדרישות השוכר. ₪3,500 (כולל מיסים ומים). לפרטים: פנינה – 050-7434218, עידו – 052-8206672